Kaj je zbirka orodij SmartVillages

Digitalna zbirka orodij SmartVillages je nabor inovativnih pristopov, participativnih metod in dobrih praks, ki pomagajo pri reševanju izzivov na podeželju.

1. Ocena pripravljenosti za prehod k pametnim praksam

Opravite oceno pripravljenosti, da opredelite glavne izzive svoje skupnosti z vidika prehoda k pametnim praksam.

2.Zbirka orodij

Raziščite možnosti razvoja pri obravnavi svojih lokalnih izzivov s pomočjo zbirke orodij SmartVillages.

3.Dobre prakse

Sledite smernicam in ustvarite svojo dobro prakso.

Kaj je zbirka orodij SmartVillages

Digitalna zbirka orodij SmartVillages je digitalno orodje, ki pomaga pri obravnavi lokalnih izzivov tako, da skupnosti opolnomoči v postopkih razvoja in odločanja o rešitvah. Orodje je namenjeno tako posameznikom kot tudi vodjem skupnosti ali drugim organom na lokalni ravni.

Zbirka prikazuje obstoječe dobre prakse na aktualnih področjih in predlaga inovativne metode, ki pomagajo pri učinkovitem obravnavanju izzivov, ki se jih posamezniki ali skupnosti želijo lotiti. Deluje kot vodič, ki vas pelje skozi participativni proces, pomaga pri oblikovanju skupine relevantnih deležnikov in prikazuje primere obstoječih dobrih praks iz vse Evrope.

Sledite štirim osnovnim korakom in sestavite svoj načrt po meri, opremljen z metodami in obstoječimi primeri, ki bodo vaši skupnosti pomagali pri učinkovitem obravnavanju lokalnih izzivov.

Kaj ponuja?

Pomaga vam pri opredelitvi potreb vaše skupnosti z vidika prehoda k pametnim praksam.

Je vodič, ki vas bo peljal skozi participativni proces in vam pomagal pri oblikovanju skupine relevantnih deležnikov ter vam prikazal, kako so drugi rešili podobne izzive.

Je nabor metod in tehnik za razvoj projektnih idej, ki gradijo na lokalnih kontekstih in sodelovanju skupnosti.